Onze vrijwilligers in getallen: infographic

Bij de start van haar functie heeft ze heldere doelen gesteld in nauwe samenwerking met Tineke Buitenhuis (red: Secretaresse Vrijwilligers). Een van die doelen was het digitaliseren van het vrijwilligersdossier: ‘Alles stond letterlijk van A tot Z in een ordner op een plank in de kast,’ aldus Anne. Dankzij dit behaalde doel is er inzicht in de cijfers en dat heeft geresulteerd in de infographic ‘Onze vrijwilligers in getallen’. Hierin ontdek je onder andere:

  • het cursus- en trainingsaanbod voor vrijwilligers
  • hoeveel vrijwilligers zijn doorgestroomd naar een betaalde baan
  • op welke werkplekken vrijwilligers actief zijn
  • welke samenwerkingen er zijn
Elke vrijwilliger een eigen verhaal

Elke vrijwilliger een eigen verhaal

“Misschien heb ik wel de leukste rol binnen de Posten,” vertelt ze. “Tijdens de intakes heb ik mooie gesprekken over persoonlijke doelen van mensen. Denk aan mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, mensen die willen re-integreren en gepensioneerden. Iedereen heeft een eigen verhaal en een eigen motivatie. Het is geweldig om dit vervolgens te matchen met de wensen van onze bewoners en klanten. Een nauwe samenwerking met collega’s is hierbij cruciaal. Het contact met vrijwilligers, collega’s, bewoners en klanten maken dat iedere dag uitdagend is.”

Uitgelicht: de jongste én oudste vrijwilliger bij de Posten

‘De jongste vrijwilliger binnen de Posten is 15 jaar en ze is na haar maatschappelijke stage ‘blijven hangen’ als vrijwilliger, omdat ze het hier zo leuk vindt. Als ze oud genoeg is, wil ze hier dolgraag een bijbaan. De oudste vrijwilliger is 93, en tevens een bewoonster. Ze doet bijna dagelijks de post in de brievenbussen in de hal beneden. Voorheen bracht ze de post rond op de afdelingen, maar dat gaat nu te gek,’ zegt Anne lachend.

“Vrijwilligers hebben het gevoel dat ze gezien worden bij de Posten.”

Gezien worden

‘We horen van onze vrijwilligers terug dat ze het fijn vinden bij de Posten, omdat ze het gevoel hebben dat ze gezien worden. De gezelligheid, goede sfeer, de scholing en de feestjes worden ook vaak genoemd. In principe groeit het aantal vrijwilligers en daar zijn we heel blij mee. Samen met onze collega’s leveren de vrijwilligers een waardevolle bijdrage aan de veranderopgave binnen de zorg.’

Meer weten? Check de infographic hier.

Ons hart gaat

anders kloppen ...

Ons hart gaat anders kloppen ...