Ontwikkeltraject contactverzorgenden zorgt voor meer duidelijkheid en uniformiteit

Sinds kort heeft de Posten een ontwikkeltraject voor alle contactverzorgenden. Daarmee zetten we deze functie nog beter op de kaart. Benieuwd naar wat het ontwikkeltraject inhoudt en wat het ontwikkeltraject oplevert voor klanten, naasten en medewerkers?

Ontwikkeltraject verzorgenden

Ontwikkeltraject verzorgenden

Op vrijdag 24 juni 2022 startte er een speciaal ontwikkeltraject voor alle contactverzorgenden. Wat zijn de taken van een contactverzorgende eigenlijk? En waarom vinden we dit traject belangrijk?

Wat doet de contactverzorgende?

De contactverzorgende bij de Posten is verantwoordelijk voor de coördinatie van de zorg voor een aantal klanten. Naast de werkzaamheden als verzorgende IG regelt de contactverzorgende dat elke klant een actueel zorgplan heeft, waarbij rekening wordt gehouden met de klantwensen. Daarnaast  is de contactverzorgende het aanspreekpunt voor alle betrokkenen, met als gezamenlijke missie: zorgdragen voor de beste kwaliteit van leven.

Waarom een ontwikkeltraject?

De visie van de Posten is het uitgangspunt bij dit ontwikkeltraject. Het doel van het traject is om:

  • de functie van contactverzorgende verder te verstevigen;
  • bij te dragen aan een uniforme manier van werken;
  • meer duidelijkheid over de functie te geven aan teams, klanten, naasten en anderen.

 

Wat houdt het ontwikkeltraject in?

Het traject is praktijkgericht en bestaat uit drie modules van elk één dag.

  1. De module Communicatie & beroepshouding gaat over gespreksvaardigheden die goed van pas komen bij gesprekken met de klant, naasten en anderen. Deze module kan men in juni/juli en in de periode september-november 2022 volgen.
  2. In de tweede module staat persoonlijk leiderschap en veranderkunde centraal. Deze module start na de zomer (september-november 2022) en daarin komt de positionering van de contactverzorgende in de teams aan de orde.
  3. De derde module gaat over de samenwerking binnen het team, met naasten en mantelzorgers en met andere disciplines. Ook deze module start na de zomer (september-november 2022).

Alle contactverzorgenden zijn uitgenodigd om zich via Kenniswijzer in te schrijven.

En nu?

Via ons Intranet  blijft men op de hoogte hoe het de contactmedewerkers tijdens hun traject vergaat en met welke leerpunten ze in de praktijk aan de slag gaan.

 

Ons hart gaat

anders kloppen ...

Ons hart gaat anders kloppen ...